2023.08.31 Értéktári tájékoztató


Az Agrárminisztérium 2022-ben is írt ki pályázatot értéktári tevékenység támogatására. Önkormányzatunk pályázott és támogatást nyert egy kiadvány készítésére. A pályázatunk célja az volt, hogy Isztimér 830 éves évfordulójára készüljön egy nívós ünnepi kiadvány. A kiadvány anyagának összeállítását a Települési Értéktár Bizottság vállalta magára.

A 2023.januári „Bemutatkozó napot” követően folytatódott a múltbeli értékek gyűjtése. Ehhez a kiindulási alapot a Kapcsos Könyv biztosította. Az Értéktár Bizottság olyan évfordulós kiadvány összeállítása mellett döntött, amely napjainkig összegzi falunk helyzetét.

Az évfordulós kiadvány 2023 augusztusára elkészült. Címe: Isztimér múltja, jelene, 830 éve. Fő fejezetei:

Múlt: Isztimér története egy korábbi levéltári elemzés kivonataként, korábbi testületek, díszpolgárok, visszaemlékezések.

Települési értékek: természeti, épített és kulturális értékeink bemutatása fotókkal és leírásokkal a Kapcsos könyv gyűjteményéből.

Jelen: A falu aktuális adatai, munkahelyei, adottságai, egyesületei, önkormányzati törekvései bemutató szövegekkel és fotókkal.

Az Önkormányzat egyetértésével az évfordulós kiadványból minden helyi család egy-egy ajándék példányt kap, amely kiosztása az ősz folyamán megkezdődik.