2023.01.31 Értéktári tájékoztató


Isztiméri Települési Értéktár Bizottság „Bemutatkozó napot” tartott 2023.01.28-án. A bemutatkozó nap fő tartalma az előző évi gyűjtő munka eredményének bemutatása volt.

A különböző köszöntők és helyi fiatalok műsora mellett bemutatásra került a gyűjtött anyagok számára nyitott „Kapcsos könyv”.

E „Kapcsos könyv” tulajdonképpen egy patentos dosszié, amibe a lakosságtól érkező minden értéktári anyag bekerül válogatás nélkül. Három fő fejezete van: Természeti örökség, Épített örökség, Kulturális örökség.

A Hungarikum törvény alapján a Települési Értéktár Bizottság feladata a gyűjtésen túl az, hogy minősítse a beérkezett anyagokat. Kiemeli a valóban értéknek minősítetteket, továbbá feljebb terjeszti a településnél nagyobb jelentőségű anyagokat.

A „Bemutatkozó nap” részeként egy helyi emlékekre épülő kiállítás is megnyitásra került. Ezen kiemelt figyelmet kaptak a falu „híres-neves” emberei, kiemelkedő kézművesek termékei, régi használati eszközök, családi fényképek. A kiállítás 2023. február végéig megtekinthető marad.

Köszönjük azok aktivitását, akik a gyűjtő munkába besegítettek és a „Bemutatkozó nap” programjához hozzá járultak!