Nyomtatás

Csór Olimpia 2015

IV. Kistérségi Amatőr Olimpia 2015

 

 

A rendezvény szervezője: Csór Alkotó Közösség, Csóri Mátyás Király Általános Iskola

A rendezvény támogatói: Csór Község Önkormányzata, Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség, Emberi Erőforrások Minisztériuma - Sportért Felelős Államtitkárság, Magyar Amatőr Sportszövetség, Magyar Olimpiai Bizottság

 

Helyszín: Csór, Sportcentrum

Időpont: 2015. május 2-3.

Ki nevezhet: Nevezhet minden olyan sportoló, aki az indulásra megjelölt sportágban nem rendelkezik NB-s minősítéssel. A nevezés minden induló számára ingyenes!

A nevezéseket 2015. április 30-ig lehet leadni személyesen a Polgármesteri Hivatalban, vagy a tekepályán. Nevezni lehet postai úton (8041 Csór, Fő tér 10.), faxon: 22/599-511, e-mailben: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , esetleg az egyes versenyszámok szervezőinél. A nevezés csak a nevezési lap pontos kitöltésével válik érvényessé!

 

Csór Község Önkormányzata 2008 májusában elindított egy olyan kezdeményezést, aminek lényege, hogy a nem premizált sportolók részére is biztosítson évente egy versenyzés közben megtapasztalható csodálatos élményt, amikor is összemérhetik tudásukat más települések sportolóival, s küzdhetnek a legjobbnak járó címért. Egy versenyt, ahol nincs vesztes! Hagyományt kívántunk teremteni, ám szem előtt tartottuk, hogy a profi sport kora előtti időszakban már létezett egy igen népszerű mozgalom, amit Coubertin báró indított el, és aminek a lényegéhez kívántuk minél tökéletesebben hozzásimítani a saját elképzelésünket. Az újkori olimpiák lényege pont az volt, hogy az egyes országok elküldjék sportolóikat egy össznépi baráti seregszemlére és ott egy baráti szellemű versenyzésben megméressék magukat, szerezvén ezzel dicsőséget saját nemzetüknek. Aztán a sport is egyre jobban elanyagiasodott és a társadalom egyre nagyobb százaléka kiszorult a versenyszerű tömegsportból. Ma már csak egyesületekből lehet kijutni egy-egy regionális, vagy országos versenyre, ergo a legtöbb ember idő és megfelelő felkészültség hiányában nem jut hozzá a versenyzésből és a sikerből származó pozitív lelki és fizikai hatásokhoz. És persze ahhoz sem, hogy kipróbálhasson minél több sportot.

Tehát az alapgondolat az volt, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük a mindennapos sportoláson túl a megmérettetést is, ezen felül pedig a más települések sportolóival való megismerkedést. 2008. május 2-3-án a kétnapos rendezvényünkön 9 településről 193 sportoló érkezett, akik összesen 10 sportág 50 versenyszámában mérték össze tudásukat Csóron, a sportközpontban. Mivel a rendezvény rendkívül nagy népszerűségnek örvendett és több olyan sportban is kipróbálhatták magukat a jelentkezők, amikre korábban nem volt lehetőségük, ezért azt kérték, hogy 2009-ben is rendezzük meg. A fejlődés érezhető volt, hiszen immáron a 12 sportág 61 versenyszámában több mint 350 fő jelent meg. 2011-ben is hozzáfogtunk a szervezéshez, hiszen éreztük, hogy egy ilyen verseny tömegeket hozhat össze és mozgathat meg minden porcikájában. A 2011-es seregszemle után egy hosszabb csend, egy 4 éves olimpiai csend szállt le. De az idén a Csóri Alkotó Közösség háttértámogatásával, valamint nagy országos szervezetek (kiváltképp az Emberi Erőforrás Minisztérium Sport Államtitkársága) segítségével újra nekifogtunk, hogy két napon keresztül több mint 10 sportágban megmozgassunk több száz embert.

 

Versenykiírás

 

Amennyiben egy meghirdetett versenyszámban legalább három fő, vagy három csapat nem jelentkezik, akkor azt nem indítjuk el. Az egyes versenyszámoknál jelezni fogjuk, ha a versenyzőknek saját sporteszközt kell hozni. Kérünk mindenkit, hogy a talajviszonyokhoz alkalmazkodjon és a megfelelő ruházatban érkezzen az olimpiára! Cipőt, nadrágot, melegítőt nem tudunk biztosítani! Egy versenyző akárhány versenyszámban elindulhat! Egy versenyszám indulása előtt a versenyzőknek legalább 10 perccel korábban meg kell jelenniük (aki a verseny kezdetén nincs jelen, sajnos ki kell zárnunk)! Minden versenyzőnek legalább a saját versenyszáma előtt fél órával kötelezően regisztrálnia kell magát a verseny rendezőinél (a rajtlistára fel kell írnia a rajtszámát). Egy rajtszámhoz csak egy versenyző tartozhat! Ifjúsági versenyzőnek számít minden 14 év alatti versenyző. Természetesen az ifjúsági korosztályú játékos dönthet úgy, hogy a felnőttek között szándékozik versenyezni!

 

Versenyszámok

 

Asztalitenisz: férfi, női, férfi páros, ifjúsági fiú, ifjúsági lány (a versenyszámok a sportcsarnokba kerülnek megrendezésre, ütőt és saját tornacipőt minden versenyzőnek hoznia kell).

Teke: férfi, női, ifjúsági fiú, ifjúsági lány (saját tornacipő szükséges)

Atlétika: 100 méter síkfutás női és férfi, lány és fiú, 400 méter síkfutás női és férfi, lány és fiú, 3000 méter utcai futás női és férfi (a futásoknál a talajviszonyokhoz megfelelő cipőt érdemes felvenni – a rövidtávon fű lesz, a hosszútávon bitumen). Távolugrás női és férfi, lány és fiú, a magasugrás női és férfi, a súlylökés női és férfi, a gerelyhajítás női és férfi (tornacipőt kérünk hozni) kategóriákban lesz meghirdetve.

Kerékpár: 3000 méteres gyorsasági szakasz női és férfi, a 10 km-es „maratoni” női és férfi, a terepkerékpár „sprint” női és férfi kategóriában lesz meghirdetve. Kerékpárt minden versenyzőnek magának kell hoznia! A terepkerékpár versenyt kizárólag füves szakaszon tartjuk, eltérő terepmagasságok előfordulhatnak! A terepkerékpár versenyben nevezőket egyenként indítjuk, és időeredmények alapján állítjuk fel a végeredményt.

Kispályás labdarúgás: Kizárólag férfi kategóriában hirdetjük meg, amennyiben elegendő csapat jelentkezik (legalább három). A tornán stoplis cipőben nem lehet pályára lépni! Egy csapatban maximum 10 fő nevezhető, 4+1-es rendszerben szervezzük, a kispályás szabályoknak megfelelően. Saját mezt minden csapat hozzon! Megkülönböztető mezt biztosítunk. A csapatok fantázianevet viselhetnek, de a településük szerint lesznek majd regisztrálva.

Tollaslabda: felnőtt férfi, női, ifjúsági (lány és fiú). Tornacipő szükségeltetik!

Íjászat: 15 méteres távolságból női és férfi, ifjúsági fiú és lány kategóriában. A versenyzők kötelesek betartani a felügyelők utasításait!

Sakk: Csak férfi és női kategóriában indítjuk a versenyt. Természetesen az ifjúsági versenyzők is elindulhatnak ezekben a kategóriákban.

Légpuska: 8 méteres és 16 méteres távolságból női és férfi kategóriában. A versenyben csak a 16. életévüket betöltők vehetnek részt! Versenyzőként 10 lövés, azonos eredménynél szétlövés lesz. Mindenki hozhatja magával a saját légpuskáját! Akinek nincs saját légpuskája, annak a szervezők biztosítanak. Egész nap be lehet szállni a versenybe, nem szükséges az elején ott lenni. A verseny eredményhirdetése várhatóan 18 órakor lesz, a légpisztoly-lövészet végén.

Légpisztoly: 10 méteres távolságból női és férfi kategóriában. A versenyben csak a 16. életévüket betöltők vehetnek részt! 10 lövés lesz fejenként, azonos eredménynél szétlövés lesz. Mindenki hozhatja magával a saját légpisztolyát! Akinek nincs saját légpisztolya, annak a szervezők biztosítanak. A verseny eredményhirdetése várhatóan 18 órakor lesz.

Darts: A tábla középpontja 173 cm-re kell lennie a talajtól. A dobó játékos lába 237 cm-re kell, hogy legyen a tábla függőleges vonalától. A versenyt a klasszikus 301-es darts szabályai szerint játsszuk. Páronként, aki előbb eléri a 301-et, az jut tovább. A verseny egyenes kieséses rendszerben zajlik!

Ergométeres evezés: Szárazföldi evezés. Férfiak, nők, fiúk és lányok nevezhetnek 200 méteres távon. Az evezőpadot természetesen kipróbálhatja majd mindenki!

 

 

Szervezők, sportágfelelősök

 

Asztalitenisz: Lelkes István

Atlétika: Őze Tibor

Darts: Botka Dávid

Ergométeres evezés: Csete Krisztián

Íjászat: Alba Íjász HSE

Kerékpár: Kissné Sperg Valéria

Kispályás Labdarúgás: Kappan Henrik

Lövészet: Fókusz Lövészklub – Pintér László

Sakk: Genda Attila

Teke: Csehi Sándor

Tollaslabda: Kissné Sperg Valéria

 

Program

 

 

Május  2.

 

8.00                 Elkezdődik a tekeverseny.

9.00                 Hivatalos megnyitó, majd pedig a regisztráció kezdete. Megkezdődik az                          asztalitenisz verseny

10.00               3000 méteres utcai futás (rajt a sportcsarnoktól), Íjászat (labdarúgópályán), 11.00                     Távolugrás a tekepálya előtt

12.00               Ebéd, szieszta 13 óráig – közben folyamatosan zajlik a tekeverseny, az                            asztalitenisz verseny. Az eddig lezajlott versenyek eredményhirdetése.

13.00               Súlylökés (kis füves pályán)

14.00               3000 méteres sprint utcai kerékpár (rajt a sportcsarnoktól)

14.30               Gerelyhajítás (nagy füves pálya)

15.00               Darts (tekepályán)

16.00               400 méteres síkfutás (nagy füves pálya)

16.30               100 méteres síkfutás (nagy füves pálya)

17.00               Eredményhirdetések, érmek kiosztása.                    

19.00               Esti közös szalonnasütés az olimpia láng tűzénél.

 

 

Május 3.

 

8.00                 Folytatódik a tekeverseny.

9.00                 Napi regisztráció kezdete. Tollaslabda (sportcsarnokban), kispályás                                labdarúgás (nagy füves pálya), légpuska    (nagy füves pálya mögött).

9.30                 10 km-es országúti kerékpárverseny (indulás a sportcsarnoktól)

12.00               Ebéd, szieszta 13 óráig.

13.00               Terepkerékpár (kis füves pályán), sakk (tekepálya előtt). Folytatódik a                          tollaslabda. Ebéd közben kihirdetjük az eddig lezajlott versenyek eredményeit.

14.00               Magasugrás (sportcsarnok). Megkezdődik az ergométeres evezés a                                sportcsarnokban.

16.00               Légpisztoly (labdarúgópályán).

18.00               Eredményhirdetések, érmek kiosztása.

18.30               Kolbászsütés a tábortűznél.

 

Címvédők

 

 

Női 3 km-es kerékpár - Pénzes Kitti (Csór)

Férfi 3 km-es kerékpár – Veszeli Ádám (Székesfehérvár)

Női 10 km-es kerékpár – Udvardy Klára (Csór)

Férfi 10 km-es kerékpár – Rácz Zoltán (Csór)

Férfi terepkerékpár – Tóth Dávid (Csór)

Női terepkerékpár – Pénzes Kitti (Csór)

Fiú 100 méteres futás – Kazári Péter (Várpalota)

Lány 100 méteres futás – Svedics Daniella (Csór)

Fiú 400 méteres futás – Kazári Péter (Várpalota)

Lány 400 méteres futás – Hegedüs Tímea (Csór)

Férfi 400 méteres futás – Orsós Róbert (Várpalota)

Férfi 3 km-es futás – Veszeli Ádám (Szkesfehérvár)

Női 3 km-es futás – Rácz Katalin (Székesfehérvár)

Férfi légpuska (10 méter) – Molnár Gyula (Csór)

Női légpuska (10 méter) – Hollósi Györgyné (Csór)

Férfi légpisztoly (10 méter) – Molnár Gyula (Csór)

Női légpisztoly (10 méter) – Kaposi Klaudia (Iszkaszentgyörgy)

Férfi gerelyhajítás – Szalai József (Székesfehérvár)

Női gerelyhajítás – Rácz Katalin (Székesfehérvár)

Férfi íjászat – Tóth Péter (Csór)

Női íjászat – Gaál Brigitta (Veszprém)

Férfi súlylökés – Fodor Tamás (Székesfehérvár)

Női súlylökés – Rácz Katalin (Székesfehérvár)

Női sakk – Kaposi Klaudia (Iszkaszentgyörgy)

Férfi sakk – Baranyai István (Csór)

Férfi asztalitenisz – Sántha János (Székesfehérvár)

Női asztalitenisz – Varga Dorina (Kincsesbánya)

Férfi páros asztalitenisz – Koma András – Sántha János (Székesfehérvár)

Lány asztalitenisz – Kaposi Klaudia (Iszkaszentgyörgy)

Férfi távolugrás – Vas Attila (Székesfehérvár)

Női távolugrás – Varga Dorina (Kincsesbánya)

Fiú távolugrás – Kazári Péter (Várpalota)

Lány távolugrás – Szabó Fanni (Várpalota)

Férfi magasugrás – Szalai József (Székesfehérvár)

Női magasugrás – Rácz Katalin (Székesfehérvár)

Fiú magasugrás – Szőke Ádám (Várpalota)

Lány magasugrás – Svedics Daniella (Csór)

Férfi teke – Tóth Ernő (Csór)

Női teke – Tobai Henrietta (Csór)

Fiú teke – Kazári Péter (Várpalota)

Lány teke – Hári Boglárka (Csór)

Férfi kispályás labdarúgás – Szabadbattyán

Férfi tollaslabda – Szalai József (Székesfehérvár)

Női tollaslabda – Boros Klára (Székesfehérvár)

Lány tollaslabda – Szabó Fanni (Várpalota)

Fiú tollaslabda – Bogdán György (Várpalota)

Férfi darts – Varga Imre (Kincsesbánya)

Fiú darts – Szigeti Péter (Csór)

Női ergométeres evezés – Rácz Katalin (Székesfehérvár)

Férfi ergométeres evezés – Jobbágy Zoltán (Várpalota)

Lány ergométeres evezés – Pénzes Kitti (Csór)
Fiú ergométeres evezés – Tóth Dávid (Csór)

Szervezők

 Nevezési lap:

Olimpiai versenyszámok: