Idősek napja 2022.10.12

20221012_Idosek_napja_01.jpg

Idősek napja alkalmából a mai napon Isztiméren a Kultúrházban köszöntöttük a hagyományoknak megfelelően a 70. év felettieket.

A Kazinczy Ferenc Tagiskola 7.osztályos tanulói Horváth István Attiláné igazgatóhelyettes asszony vezetésével megható, alkalomhoz illő versekkel készültek.

Az ünnepen személyesen köszöntöttük a kerek születésnapos évfordulójukat ünneplőket, és megemlékeztünk azokról is, akik már nem lehetnek velünk.

A jó hangulatú, beszélgetésekkel teli délutánon egy egy üveg, a helyi Gaál András által termelt mézzel köszöntöttük a megjelenteket, akiket egy ír áldással köszöntött a polgármester asszony köszöntője végén:

"Örömöd legyen ragyogó, mint a reggel, bánatod pedig csupán csak árnyék, mely elhalványul a szeretet napsugarában. Legyen elég boldogság életedben ahhoz, hogy kedves légy; elég küzdelem ahhoz, hogy erős maradj; elég bánat ahhoz, hogy ember maradj, s elég remény ahhoz, hogy boldog légy. Legyen részed elég kudarcban, hogy alázatos maradj, de elég sikerben, hogy buzgó lehess. Legyen elég barátod, akik megvigasztalnak, s legyen benned elég hit és bátorság, hogy elűzhesd a gondot. Legyen elég anyagi javad, hogy kielégítse szükségleteidet, s még egy dolog: legyen elég határozottság benned ahhoz, hogy minden napot csodálatosabbá tegyél annál, amilyen az előző volt."