A Klub 2006. évi tevékenysége

Tájékoztató az „Életet az éveknek” Nyugdíjas Klub 2006. évi tevékenységéről

A Nyugdíjas Klub tagjai létszáma 48 fő, pártoló tagok száma 11 fő. A Klub a tagok tagdíjából és az Önkormányzattól kapott támogatásból gazdálkodik. Árubemutatóra is szerveztünk kirándulást, ahol támogatásban részesülünk, amit a következő utazásra fordítunk. A Klub minden évben rendez a Református gyülekezettel közösen batyusbált, amin tombolasorsolással bevételhez jutunk. A Nőnapot és Férfinapot, Anyák napját is megtartjuk.

A kórusunk részt vesz a KOR-TÁRS Ki Mit Tud-on, ahol Kategória díjat is kaptunk, azon kívül voltunk Kisbéren és Székesfehérváron megrendezett dalos találkozón.

A faluban meghirdetett parlagfű-mentesítési napon a Nyugdíjas Klub tagjai ott voltak és dolgoztak.

Ebben az évben ünnepeltük a Nyugdíjas Klub megalakulásának 15. évfordulóját szeptemberben, az Önkormányzat támogatásával egy szép rendezvényt sikerült tartani. A meghívott Klubtagok, Képviselő Testület tagjai és a Fehérvárcsurgói és Kincsesbányai Klubok részvételével közel 100 fő vacsorával egybekötött vidám estét töltött el együtt. Megajándékoztuk az alapító tagokat és megemlékeztünk a 15 év alatt elhunyt klubtagokról, a vendégeinket virággal köszöntöttük.

Részt veszünk minden helyi rendezvényen, így a szüreti felvonuláson, az 56-os évfordulón rendezetett koszorúzáson, az óvoda 25 éves évfordulóján, ahol a kórus is szerepelt. Nagyon jól sikerült az egészséghét, amin klubtagok szép számmal jelen voltak minden nap.

Októberben a Kincsesbányai Klubtól kaptunk meghívást, ahol a fehérvárcsurgói és isztiméri tagokat és a polgármestereket is meghívták. Nagyon jó a kapcsolatunk a két település klubjával.

Ebben az évben még két rendezvényünk lesz, a Nyugdíjas Karácsony és a szilveszteri összejövetel.

Heti egy alkalommal tartunk foglalkozást abban a helyiségben, amit az Önkormányzattól kaptunk a volt iskolaépületben. Örömmel fogadtuk a helyiséget, mert többször össze tudunk jönni és megbeszélni a gondunkat, bajunkat. Gondot jelent azonban, hogy helyiséget az iskola raktárnak használta, a parketta tönkrement, dohos, szeretnénk kérni a Képviselő Testület tagjait, hogy támogassák a padlózat rendbetételét, amit a Nyugdíjas Klub előre is tisztelettel megköszön.

Köszönjük ezúton is az önkormányzatnak és a Német Kisebbségnek ebben az évben nyújtott támogatását.

Staudinger Istvánné
Nyugdíjas Klub Elnöke