A Klub életéből

2014. II. negyedévben történt..

A Nyugdíjas klubban...

Április végén megtartottuk a Nőnapi, Férfi-napi és az  Anyák-napi ünnepséget, ami nagyon jól sikerült, vidám hangulatban telt az este. Az énekkar szép anyák-napi éneket adott elő, a műsorban verset mondott Czuth Dezső és Vizler Jánosné.
A pünkösdi sport rendezvényen paprikás-krumplit főztünk, a főszakács Stamber István volt, Plózer Ernőné és Staudingerné Aranka segített. Nagyon finom lett, mindenkinek ízlett. 
Klubtalálkozókon is voltunk Fehérvárcsurgón, Kincsesbányán és Bodajkon. 3-4 személy vett részt a rendezvényeken, ahol jól éreztük magunkat. 2014. június 21-én szombaton az énekkar a Guttamási búcsún énekelt.
   Készülődünk az Isztimér-i Anna napi búcsúra, ahol az énekkar szép dalokat ad elő.

Augusztus 16-án szombaton Tatabányára megyünk fürödni, mindenkit kérek, hogy jelentkezzen, aki el szeretne jönni.

Minden tagnak kívánok szép nyári pihenést!

Klubvezető:  Staudingerné Aranka

 

2014. I. negyedév

Nyugdíjas Klubban történt …

 

2014. januárban megtartottunk a 2013. évi beszámolót ahol visszaemlékeztünk a múlt évi eseményekre. Megtörtént a tagdíjak befizetése, így a létszámunk 2014. évben 72 fő.

Folytatódnak az énekpróbák és a kézimunkázás is.

Februárban megtartottunk a Farsangot, ami nagyon jól sikerült, vidám hangulatban telt az este. Finom sütemények és jó itókák voltak, amit a tagok hoztak a rendezvényre.

Mivel a farsang volt, így fánksütő versenyt is tartottunk. Volt több féle fánk, szalagos és csöröge azokból kellett a zsűrinek kiválasztani a legjobbat. A zsűritagok voltak: Stamber István, Mezei Istvánné, Vizler Jánosné.

A díjazottak Papp Béláné, Krausz Vendelné, Staudinger Istvánné volt. Emléklapot és csokit kaptak.

Köszönjük a munkájukat.

Március 29-én részt vettünk a falutakarításában, ahol sajnos megint nagyon sok szemetet szedtünk össze a temetőben. Elfáradtunk, a munka végén finom babgulyást volt, amit Stamber István főzött nekünk.

Április végén tartjuk a Nőnap, Férfinap és Anyáknapi rendezvényünket ahová minden klubtagot szeretettel várunk.

Húsvéti vásárt tartunk ahol a kézimunkáinkat szeretnénk megmutatni az érdeklődőknek április 13-án a Kultúrházban.

A klubtagoknak és a falu lakosságának kívánok Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Nyugdíjas klub vezető Staudingerné Aranka

 

Nyugdíjas Klubban történt..  2013. III. negyedévben

A kirándulásunk  nagyon szép és jó időben történt, a Pápai fürdőben voltunk, ahol az egész napot pihenéssel és fürdőzéssel töltöttük. Pihenten, vidáman értünk haza. Augusztus végén szalonna sütés volt a Kultúrház udvarán, ahova szép számmal jöttek a klubtagok. Az énekkar részt vett a Székesfehérváron megrendezett „Idősek világnapja”  ünnepségen. Október közepétől minden hétfőn kézimunkázás van a klubhelységben ahová várjuk a kézimunkázó, ügyes kezű asszonyokat.

Megtartottuk a Nyugdíjas Klubtalálkozót, melyre a Fehérvárcsurgói és Kincsesbányai klubtagokat is meghívtuk. Nagyon vidám és szép este volt, jó zenére táncolva mulattunk hajnalig, ahol senkinek sem fájtak a lábai, mert a zene olyan jó hatással volt.
Készülődünk a karácsonyi ünnepekre. A nyugdíjas karácsonyi ünnepségünket 2013. december 14-én szombaton tartunk

  a Kultúrházban, ahová sok szeretettel várunk minden klubtagot. Staudingerné Aranka   Klubvezető

 

Nyugdíjas Klubban történt.. 2013. II. negyedévben

 

Mozgalmasan telt az április, mivel nagyon sok rendezvényre kaptunk meghívást.

Fehérvárcsurgó és Kincsesbánya 30. évfordulójukat tartották, ahová szívesen mentünk, mert jó kapcsolat van a klubok között. Következő héten Seregélyes tartotta a 15. évfordulót, ahol a klubunkból 5 személy vett részt a rendezvényen. A meghívott klubok egész nap műsort adtak a Kultúrházban.

Május 1-én szalonna sütést tartottunk és nagyon jól sikerült és sokan eljöttek és vidáman , jól lelt az este.

A tavaszi nagytakarításon 8 személy vett részt, ahol a temetőt takarítottuk. Rengeteg szemét volt ismét, sajnos még mindig nem mindenki tesz a kukába a szemetet.

A Guttamási rendezvényen az énekkar is szerepelt és bemutatkozott Nagy Szabina, aki citerán kísérte énekünket.  Készülünk az Anna napi búcsúi rendezvényre, ahol az énekkar ismét fellép.

Kirándult a klubtagság, Tatán város nézés volt kisvonattal, jó hangulatban telt a délelőtt, délután a Tatabányai fürdőben töltöttük el az időt, pihenten, vidáman érkeztünk haza.

Augusztus végére is tervezünk egy kirándulást, oda még lehet jelentkezni.

Staudingerné Aranka   Klubvezető

 

Nyugdíjas klubban történt 2013. I. negyedévben

 

Január közepén tartottuk a 2012.évi beszámolót és a következő hónapok teendőit beszéltük meg.

Rossz idő miatt a januári rendezvényünket februárban kellett megtartani.

Jó hangulatban, vidám estét töltöttünk el, ami nagyon jól sikerült. Köszönjük a támogatását azoknak, akik vettek a „ Pártolójegy”-ből, így segítették a Klub működését. Akinek nem volt lehetősége venni, még megteheti, van még jegy és a klub tagoktól kérhet, vagy Staudingerné Arankától.

Folytatódik a kézimunkázás, amit szerdánként tartunk a klubhelységben, nagyon szép húsvéti dolgokat készítenek az ügyes kezű asszonyok. Ha kíváncsiak és megszeretnék nézni a munkánkat, jöjjenek  a klubhelységben tartott foglakozásokra, fiataltól idősig mindenkit várunk szerdánként 17 órától.

Március 15-re tervezett ünnepségre szerepléssel készültünk, de rossz idő miatt elmaradt, de a KOKÁRDA KILLÍTÁSRA készült alkotásainkat a Könyvtárban megtekinthetik.

Áprilisban szalonna sütést tervezünk ahová minden klub tagot szeretettel várunk. Minden klubtagnak és a falu lakosságának nagyon kellemes húsvéti ünnepeket kíván:  Staudingerné Aranka  Klub vezető

 

Ez történt a Nyugdíjas Klubban… 2012. II. negyedév

2012. április 30-án tartottuk a falutakarítást, ahol 18 fő nyugdíjas tag vett részt a temető rendezésében. A Bakonyi Népdalkör több rendezvényen is szerepelt. A KÖFÉM Sportcsarnokban a Vakok és Gyengénlátók fesztiválján voltunk. Bodajk Falutáborban rendezett Fejér Megyei Nyugdíjas Találkozón részt vettünk, ahol kézimunkáinkból kiállítást rendeztek a Móri Kistérség klubjai. Ügyes kezű klubtagok: Angeli Györgyné, Czuth Dezsőné, Kostyál Józsefné, Kreitner Istvánné, Obuch Zoltánné, Staudinger Istvánné és Vizler Jánosné kézimunkái és lábtörlői voltak kiállítva. Júniusban a Guttamási Búcsú rendezvényen szerepeltünk. A tervezett kiránduláson a virágok megtekintése a Jeli Arborétumban és a délutáni fürdés Celldömölkön a Termálfürdőben nagyon jól sikerült. Június 15-én tartottuk a Nyugdíjas Klub támogatására a Jótékonysági estet, és ezúton szeretném megköszönni a fellépő csoportoknak a szereplést és azoknak, akik a támogatójegy vásárlásával segítették a Nyugdíjas Klubot. Aki részt vett az nagyon jó hangulatban tölthette el az estét. Szeretnénk augusztus végén egynapos fürdést szervezni a Tamási fürdőbe, ahol nagyon szép és új medencék vannak. A fürdő belépőjegyében egy ebéd is van. Jelentkezni lehet augusztus elejéig Staudinger Arankánál. Nyugdíjas Klub vezetője: Staudinger Istvánné Ez történt a Nyugdíjas klubban 2012. év elején Megtartottuk a klub helységben a szilvesztert, kevesen voltunk, de jó hangulatban telt az este. Januárban a 2011. évi beszámolót megtartottuk, ahol a szép számmal részt vettek a tagok. Megbeszéltük az I. félév programját. Lesz Ki –Mit- Tud ? Székesfehérváron, ahol részt akarunk venni, kirándulás lesz a Jeli arborétumba, ahol a rododendronok virágzását fogjuk megnézni, és utána szeretnénk egy fürdéssel zárni a napot. A helyi rendezvényeken továbbra is részt szeretnénk venni, mint például a március 15-i ünnepség, falutakarítás. Terveinkben szerepel a szalonnasütés szervezése, és a Nőnapot, Férfi napot a szokásos módon megünnepeljük. Január végén megtartottuk a pótszilvesztert, ami nagyon jól sikerült. Készültünk a Ki-Mit-Tud?-ra, ahol a Bakonyi Népdalkör Kategória - díjban részesült és a zsűri nagyon jól értékelte a műsorunkat. Március 15-én nagyon szép ünnepség volt, ahol a Bakonyi Népdalkör Kossuth nótákat énekelt. Április 14-én szombaton „Tavaszi falutakarítás”-ra hívom a klub tagságát és kérem hogy a többség vegyen részt a takarításban. Nagyon szép húsvéti dolgokat készítettek azok az ügyes kezű klubtagok, akik szerdánként kézimunkázni jönnek. Minden klubtagnak és a falu lakosságának nagyon jó egészséget és Kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván: a Nyugdíjasklub vezetője: Staudinger Istvánné.

2011 IV. negyedév. ….

a Nyugdíjas Klubban Székesfehérváron is megtartották az Idősek világnapját, ahová a Bakony Népdalkör meghívást kapott. Nagy örömmel vettünk részt a rendezvényen. A falu októberi rendezvényein a Nyugdíjas Klub tagjai is aktívan jelen voltak. A Tökfesztiválra a tagok tökökkel neveztek be, és Czuth Dezső 53 kilós termése lett a legnagyobb. A rendezvényen a tagok támogatták az óvodásokat, hiszen sok süteményt vittek, ami eladásra került, így besegítettek az óvodai kirándulás költségébe. A pörköltfőző versenyen is ott voltak, és a „Rozoga” csapat I. helyezést ért el. A főzésben közreműködött: Stamber Pista, Czuth Dezső, Orbánné Margit, Korpicsné Marika, Staudingerné Aranka. Októberben a foglalkozásokon koszorúkötéssel, asztaldíszkészítéssel és kézimunkázással telt az idő. Az őszi falutakarításra nagyon szép számmal jöttek el a klub tagjai. A falu központját és a temető környékét tették rendbe. Sokan voltak a Szőlőhegyi út rendbetételénél is. Az elfáradt embereknek nagyon finom babgulyást készített Galler Nándor és Stamber Pista. A Nyugdíjas Megyei Szervezet keretében pályázat útján három klubtagnak lehetősége nyílt arra, hogy számítógépes ismereteket szerezzen, és a jövőben használni tudja az internetet. Klubtagjaink sikeres vizsgát tettek. Az adventi gyertyagyújtáson és a falu karácsonyi ünnepségén az énekkar karácsonyi énekekkel szerepelt. Áldott, Békés Boldog Karácsonyt és Boldog Új évet kívánok minden nyugdíjas klubtagnak és a falu lakosságának.

Staudinger Istvánné

…a Nyugdíjas Klubban 2011. III negyedév

Az elmúlt hónapok mozgalmasan teltek. Július 2-án Esztergom felé vettük az irányt. Nem csak a klubtagok, de sok kívülálló isztiméri is csatlakozott kirándulásunkhoz. Délelőtt a Bazilikában voltunk, ahol idegenvezető mutatta be az épület történetét. Elámultunk a hatalmas épület méretein és a sok szép freskón és szobron. Megnéztük az altemplomot, ahol Mindszenty József bíboros hamvai is vannak. Idegenvezetőnk elmondta, a bíborosnak az volt a vágya, hogy minden magyar ember imádkozzon a hazájáért. Amikor Máriacellből hazaszállították, teljesen romlatlan volt a teste. Ezután a Kincstárba mentünk, ahol csodálatos ötvös és textil munkákat láttunk. A legrégebbi kegytárgyakon az I.István király előtti ősi magyar hit jelképeit is felfedezhettük. A sok talpalás után nagyon jól esett az élményfürdő kellemes vizében megáztatni fáradt tagjainkat. Esztergom hazafias város, mert megemlékezik kettészakításáról. Minden délután öt órakor megszólal a tárogató, hallottuk a Rákóczi kesergőt és más szép nótákat, miközben a kinti medencében áztattuk magunkat és sütkéreztünk a lemenő napban. Augusztus 20-án dalkörünk énekelt a katolikus templomban a községi ünnepségen. Nem sok időnk maradt a pihenésre, mert ebben az évben volt klubunk 20. születésnapja. Az ünnepséget szeptember 3-ra tűztük ki. A rengeteg előkészítő munka után elérkezett a napfényes szép szombat reggel, amikor több tagunk is sürgött-forgott a Dréher söröző udvarán. Készítettük a dekorációt az esti összejövetelre. Nagy segítségünkre volt Stamberné Erika és Fulmer Andi. Erika szebbnél-szebb virágkompozíciókat készített az asztalokra és gyönyörű virágcsokrokat kötött a vendégek számára. Ebben „szorgalmasan” segített kislánya, Bogi is. Az esti ünnepség a klubvezető köszöntőjével és elhunyt tagtársainkról való megemlékezéssel kezdődött. Ezután az Önkormányzat ajándéka következett, amely egy fergeteges műsor volt. Öt fiatal művész, három csinos fiatalember és két ragyogó lány népszerű operett melódiákat és slágereket énekelt és táncolt. Mindenkinek nagyon jó hangulata kerekedett, hatalmas vastapssal jutalmazta a közönség a produkciót. Ezután polgármesterünk köszöntötte a klubot, majd Rubina Sándor, a Fejér Megyei Szövetség elnöke mondott üdvözlő beszédet. A Nyugdíjas Klub köszöntőműsora következett, aminek szintén sikere volt, majd Staudinger Istvánné klubvezető köszöntötte az alapító tagokat, segítőket és vendégeket. A Halló magyar című dal eléneklésével fejeződött be az ünnepség, ezt a vacsora és a tánc követte. Kedvenc zenészünk – aki már máskor is jókedvre derített bennünket -, szolgáltatta a talpalávalót. Vasárnap délután klubunk több tagja virágokat vitt ki a temetőbe elhunyt tagtársaink sírjára, mécsest is gyújtottunk mindenhol.

Staudinger Istvánné
klubvezető …

a Nyugdíjas Klubban 2011. II. negyedév

Az április hónap mozgalmasan kezdődött, megtartottuk a Nőnapot és Férfinapot, ami nagyon jól sikerült és sokan eljöttek a rendezvényre. Mindenki kapott egy kis ajándékot. A Bakonyi Népdalkör meghívást kapott a Fehérvárcsurgón rendezett Megye Napra, ahol a kórus nagyon jól szerepelt. Sok műsorszám volt, ami egész nap tartott. Június 4-én, az Ercsiben tartott Országos Minősítésen vettünk részt, ahol nagyon szép eredményt értünk el. A zsűrítől ezüst fokozatot kaptunk. Sokat köszönhetünk a karvezetőnknek, Kovács Ibolyának, aki fiatalságával és vidám hangulatával segít a kórusnak. Két alkalommal rendeztünk szalonnasütést a Kultúrház udvarában, de sajnos kevesen jöttek el. Örömmel vettünk részt a „Guttamási 810” elnevezésű rendezvényen, ahol az énekkar bagi népdalokat énekelt citera kísérettel. Minden szereplő Emlékplakettet kapott, szíves vendéglátás volt, megvendégelték a szereplőket és a vendégeket. (sütemény, üdítő) Nagyon szép rendezvény volt.

Staudinger Istvánné
klubvezető

N y u g d í j a s    K l u b     e s e m é n y e i          2011. I. negyedév

Január elején beszámoltunk a 2010. évi gazdasági és a klub életben történtekről. A tervezett program megvalósult, anyagiakban is minden jól sikerült. Nagyon jó hangulatú pótszilvesztert tartottunk, és aki részt vett, az jól érezte magát. Február közepére a tagdíjakat is mindenki befizette, így a létszám 57 fő, a pártoló tagok száma 14 fő, tehát összesen 71 tag. A Bakonyi Népdalkör részt vett a kistérségi vándorkiállítás megnyitóján. Sajnálattal vettük, hogy a rendezvényen nagyon kevesen vettek részt. A sok énekpróba azonban meghozta a gyümölcsét, mert a „Kortárs Ki Mit Tud” - n nagyon jól szerepeltünk és kategóriadíjat kaptunk, aminek mindenki örült és ezen kívül érdemben is nagyon jó értékelést adtak a zsűri tagjai. Remek volt a citerakíséret és a fiúk is szépen énekeltek. További szereplésünk Bakonysárkányban lesz a Bakonyi fesztiválon március 14-én. 2011. március 26-án pedig a vakok és gyengén látók rendezvényére kaptunk meghívást. A sok fellépés miatt a Nőnap és a Férfinap megünneplését április elejére tervezzük. Szeretném felhívni a tagság figyelmét az orvosi előadásokra és kérem Önöket, hogy minél nagyobb létszámmal tiszteljék meg az előadást. Isztiméri „Életet az éveknek” Nyugdíjas klub vezetősége Staudinger Istvánné Dióhéjban 2010-ről A 2010-es év is ugyanolyan mozgalmasan telt idáig, mint az előző többi. Hét saját nagy rendezvényünk volt, amelyen kb. 300 fő vett részt. Ezeken a rendezvényeken nemcsak klubtagok vettek részt, lehetőséget nyújtottunk a faluban élő más korosztályoknak is a részvételre (Pl. kirándulások, zenés – táncos rendezvények). A község minden rendezvényén képviseltettük magunkat, vagy a szervezésében aktívan részt vettünk. Állandó szereplői vagyunk a helyi ünnepi műsoroknak (Magyar Kultúra Napja, Március 15. , Anyák Napja, Búcsú, Augusztus 20. Október 23., Karácsony). Február közepétől új énekkarvezetőnk van, aminek az eredménye máris megmutatkozott. Minden évben a Népdalkörök számára minősítőt rendez a székesfehérvári Művészetek Háza és a KÓTA. Ebben az évben Pázmánd adott otthont a versenynek. Mi is beneveztünk. Örömmel számolhatunk be róla, hogy DICSÉRETES minősítést kaptunk. Boldog volt az egész csapat. Búcsúkor nagy örömben volt tagságunknak része, mert klubvezetőnk, Staudinger Aranka Isztimérért Emlékérmet kapott a tíz éven át végzett lelkiismeretes és eredményes munkájáért az Önkormányzattól. Nem szeretnénk a Tisztelt Olvasókat annak a rengeteg programnak a felsorolásával untatni, amiben részt vettünk és szerveztünk, inkább leírunk egy-két jó történetet, ami megesett velünk. Az egyik legemlékezetesebb az egri és szilvásváradi kirándulás. Nagyon kedves „szőke, fiatal kékszemű” gépkocsivezetőnk volt, aki nem akart leparkolni a vár közelében. Mi abban a hiszemben, hogy a busz elérhető távolságban parkol, nyugodtan gyönyörködtünk a sok műemlékben. Amikor elfáradtunk elindultunk a megadott „szőkőkutas” parkolóhoz. Volt busz, nem is egy, de sajnos egy sem a miénk. Újabb eligazítást kértünk telefonon a sofőrünktől. Meg is kaptuk, de elfelejtette, hogy még a közelben van vagy három szökőkút. Mi szorgalmasan meglátogattuk mindegyiket, mire megtaláltuk az igazit. Az itt szerzett verejtéket Szilvásváradon lemosta a felhőszakadás. Mégis azt mondjuk, nagyon – nagyon jól éreztük magunkat. A második nagy kirándulásunk a majki remetelakokhoz és a tatabányai élményfürdőbe vezetett, itt azonban rendkívüli események nem történtek. A szép, nyári élmények után gondoljunk az elkövetkezendő ünnepekre. A Nyugdíjas Klub vezetősége minden klubtagnak, pártoló tagnak és a falu minden lakójának nagyon kellemes és boldog Karácsonyi Ünnepeket kíván! Életet az Éveknek Nyugdíjas Klub vezetősége A Nyugdíjas Klub életéből Mozgalmasan teltek a Nyugdíjas Klub tagjainak az elmúlt hetek. Meghívást kaptak Iszkaszentgyörgyre április 27-re, a Szent György napok keretében rendezett ünnepi műsoron való fellépésre, valamint április 28-ra a kincsesbányai klub invitálta jótékonysági műsorban való fellépésre. Mindkettő sikeresnek mondható. A jeleneteket élénk nevetés és tetszés nyilvánítás kísérte, a tiroli táncparódiát pedig kétszer tapsolta vissza a kincsesi közönség. Mindkét alkalom - a szervezők részéről - komoly kívánnivalókat hagyott maga után, korrektnek nem volt éppen mondható. A Klub elhatározta, legközelebb csak akkor fogad el ilyen meghívásokat, ha a fellépés előtt tisztázhatja a feltételeket. Ettől eltekintve a tagok jól érezték magukat, és örömmel vették a találkozást a szomszéd települések klubtagjaival. Kirándulás a Bakonyban Isztimér ifjúsága április 29-én vasárnap buszos kiránduláson és 15 km-es gyalogtúrán vett részt Ördög-árok - Nagyesztergár - Csesznek útvonalon. Az Ifjúsági Klub tagjai, akik vállalták a fellépéseket a községi rendezvényeken, az általános iskolás korú színjátszó körös gyerekek és néhány vendég, valamint három szülő vett részt. Útunk szántóföldeken, patakvölgy meredek szikláin, félig kiirtott erdőn, repceföldön vezetett, hol tűző napon, hol árnyékos völgyben, patakparton, erdőben. Hosszú küzdelmes út után sikerült „bevenni” a cseszneki vár alatti büfét, ahol jégkrémmel és sörrel megerősítve magunkat elindultunk a várat megszemlélni. A gyönyörű kilátás és a szépen helyrehozott vár kárpótolt a „sok szenvedésért”. Köszönet a kedves Szülőknek a sok segítségért! Nélkülük a Gizella-barlang látogatása szinte lehetetlen lett volna. Községi Anyák napja Május 6-án, vasárnap 15 órai kezdettel a Kultúrházban egy órás műsorral köszöntöttük az ÉDESANYÁKAT. Müllner Ede alpolgármester ünnepi köszöntője után az óvodások kedves műsora következett. Az ajándékok átadása után a helyi általános iskolás színjátszó kör egy vidám jelenetet és verseket adott elő. Az Ifjúsági Klub öt tagja szintén versekkel és idézetekkel köszöntötte a falu édesanyáit. Végül a Nyugdíjas Klub rövid műsora zárta az ünnepet. Szem szárazon nem maradt. A húsz legidősebb édesanyát egy-egy szál virággal szerette volna köszönteni az Önkormányzat, ők azonban sajnos nem tudtak jelen lenni. Másnap Staudinger Istvánné Nyugdíjas Klub vezetővel személyesen kerestük fel a kedves idős édesanyákat, hogy átadjuk nekik a szál virágot. Öröm volt számunkra látni, hogy jól esik ez a gesztus mindannyiuknak. Kívánjuk, hogy a Jó Isten éltesse őket még sokáig, jó egészségben!

Ezek voltak az elmúlt időszak legfontosabb eseményei.

A Könyvtár nyitva tartása megváltozott, nem hétfőn, hanem szerdán van a kölcsönzési idő 14-18 óráig.

A csütörtök változatlan.

Isztimér, 2007. 05.09.

Szolga Ferencné
könyvtáros

Elismerés a Nyugdíjas Klubnak:

Nyugdíjas oklevél

 

Nyugdíjas oklevél 2