Nyomtatás

Tájékoztató az önkéntes munkáról

Tájékoztató

 

Kedves Szülők és Középiskolások!

 

A nemzeti köznevelésről szóló 2011 évi CXC  törvény  kötelezővé tette  közösségi szolgálat teljesítését. Az érettségi bizonyítvány kiadásának feltétele ötven óra közösségi szolgálat teljesítésének igazolása. Kire vonatkozik  a közösségi szolgálat : első alkalommal a 2016. január 1-je után érettségi vizsgára jelentkező tanulókra. A munkavégzés formai keretei:

A közösségi szolgálat teljesítése során  egy óra = hatvan perc szolgálati idő (a helyszínre

történő utazási idő nem számít)

- alkalmanként legkevesebb egy, legfeljebb három órás

időkeretben végezhető

- a közösségi szolgálat a tanulók lakókörnyezetében, vagy az iskola székhelyén, feladat-ellátási helyén, de legfeljebb 30 kilométeres körzeten belül szervezhető meg.

 

Tevékenységi területek:

a) egészségügyi,

b) szociális és jótékonysági,

c) oktatási,

d) kulturális és közösségi,

e) környezet- és természetvédelemi,

f) polgári- és katasztrófavédelmi,

g) közös sport és szabadidős tevékenység óvodáskorú, sajátos nevelési

igényű gyermekekkel, idős emberekkel.

Lehet az 50 órát több projekt keretében, több év alatt teljesíteni. Ennek az az előnye, hogy többféle dolgot tudtok kipróbálni. Arra is van lehetőség, hogy egy nagy projekt keretében, vagy több egy év alatt lefutó program keretében teljesítsétek az 50 órát.

 

A közösségi szolgálat teljesítésére Isztimér Önkormányzata és  az Isztiméri Tűzoltó és Védő Egyesület is lehetőséget biztosít a településen. A közösségi szolgálat  a településen történő letöltése iránti  igényeteket  jelezzétek az önkormányzatnál illetve a tűzoltó egyesületnél.