Nyomtatás

Kulturális életünk tervei

A Kultúrház és Könyvtár terveiről
 
 
Az Önkormányzat szeptembertől alkalmaz egy félállású népművelő-könyvtárost, s így lesz, aki összefogja az eddig működő közösségeket, s újak létrehozását kezdeményezze.
A községi könyvtár anyagát egybe olvasztjuk az iskolai könyvtár könyvanyagával, így feltehetőleg bővül az ismeretterjesztő irodalom választéka, ami a diákoknak, vagy a nagyobb tájékozottságot megszerezni kívánó felnőtteknek lesz kb. januártól nagy lehetőség. Itt korrepetálásra is lesz lehetőség különböző tantárgyakból.
Egy színjátszó csoportot szervezünk, akik a községi ünnepségeken és egyéb alkalmakkor színesítenék műsoraikkal a falu életét.
A községi könyvtár felkerül a volt iskolába, s a kultúrház nagytermét egybe fogják nyitni a könyvtárral, így nagyobb létszámú rendezvények is kényelmesen el fognak férni.
Az új könyvtár két helységben fog működni a Falumúzeum mellett. Az egyik helyiségben a gyermek – és ifjúsági irodalmat fogják találni a folyóiratokkal, napilapokkal és TV nézési lehetőséggel együtt. A nagyobb helyiségben a felnőtt irodalom lesz található.
A szórakozási lehetőségek teremtése, csak közös erővel lehetséges. Fontos lenne a már hagyományos szüreti bál, a szilveszteri bál megrendezése. Megfelelő számú résztvevő esetén újra kellene kezdeni a Férfi- és Nőnapi műsorok és azt követő bálok megrendezését.
A gyermekek számára pályázatok, játékos vetélkedők, népszokások felelevenítése nyújt majd élményt.
Megfelelő számú jelentkező esetén gépkocsivezetői tanfolyamot indítunk. Szeptemberben és októberben virágkötészeti előadást szervezünk. Októberben ünnepeljük a forradalom 50. Évfordulóját. Decemberben a Gyeremek Könyvhét alkalmából irodalmi vetélkedő és mesemondó verseny lesz általános iskolás korú gyermekeknek. Luca napi népszokásokkal ismerkedhetnek az érdeklődők a könyvtárban.
Karácsony előtt egy-két héttel megkezdődik a betlehemezés.
Nagy vonalakban ennyit lehet előzetesként elmondani a Kultúrház és Könyvtár terveiről.
Mindenki közreműködésére szükség van ahhoz, hogy mozgalmas, jó évet zárjunk a kultúra és szórakozás terén,
 Isztimér, 2006
 
Szolga Ferencné
Népművelő-könyvtáros