Nyomtatás

Vanek Ferenc

 

Vanek Ferenc Madar polgármestere részére
Díszpolgár Cím Adományozása

 

Isztimér Önkormányzat Képviselő Testülete 64/2008. (VII. 9.) sz. határozata Vanek Ferenc részére díszpolgári cím adományozásáról


Isztimér Község Önkormányzat Képviselő Testülete díszpolgári címet adományoz Vanek Ferenc Madar polgármestere részére, az Isztimér - Madar testvér-települési kapcsolat kialakítása és ápolása terén végzett tevékenységéért.

 

Vanek Ferenc Madar polgármestere nős két gyermek Édesapja, felesége Bakonycsernyei származású.

Madar lakossága 1994. decemberében polgármesterré választotta.

Akik már jártak Madaron láthatták, hogy szemlátomást nagyon sokat fejlődött a település Vanek Ferenc polgármestersége alatt. Szívügyének tekinti a Madar települése sorsát és jövőjét, és az ott élő emberek kapcsolatát az anyaországgal.

Isztimér-Madar település testvérkapcsolatának kialakításában meghatározó szerepet volt, Isztimér település lakói nem hiányozhattak a madari rendezvényekről legyen az önkormányzati, egyházi, kulturális vagy sport rendezvény.

Így juthattunk el Madarra Kopjafaszentelésre, új sportcsarnok átadására, A felújított templom átadásra, az Alapiskola névadó ünnepségére, kitelepítettek és deportáltak 60 évfordulójára, hagyományőrző borversenyekre, az iskolások csereüdülésen vehetek részt, sorolhatnám tovább a találkozásokat. Ez nem jöhetett volna létre a polgármester a képviselő testület és intézményvezetők támogatása és munkája nélkül.

Nagyon fontosnak tartja, hogy a két település között olyan barátság legyen, hogy Madaron és Isztiméren is az ajtó nyitva álljon a barátok, rokonok számára.

Örömünkre szolgált, hogy részt vehettünk egymás rendezvényein örülhettünk egymás örömének, fejlődésének, nagyon sok csoport eljuthatott a testvértelepülésre és élvezhette rendkívüli vendégszeretetünket. Köszönjük.