Nyomtatás

Angeli Józsefné

Isztimér Község Önkormányzat Képviselő-testületének 100/2016 (VII.13.) határozata alapján  Díszpolgári címet adományoz Angeli Józsefné Erzsikének, megköszönve ezzel azt a majdnem 40 évet, amit ránk, isztiméri lakosokra áldozott, és hogy szívügyének tekintette munkáját.

 

Erzsikét mindenki ismeri, hiszen 38 éve dolgozik Isztiméren a rendelőben. Rég volt már, mikor megkezdte munkásságát, és azóta elképzelhetetlenné vált egy olyan orvosnál tett látogatás, ahol Ő ne lenne ott. Hamar sikerült belopnia magát a lakosok szívébe, hiszen minden alkalommal egy kedves és mosolygós asszisztensnő fogadott minket. De hogyan is kezdődött mindez?

1977-ben végzett a szakközépiskolában, ami után az Országos Kardiológiai Intézetnél gyakorló nővérként dolgozott további tanulmányai alatt. Folyamatosan képezte magát a munka mellett, csecsemő- és kisgyermek gondozó, általános asszisztens, felnőtt betegápoló, körzeti ápolónő képesítést is szerzett az évek alatt.

Erzsike Keszthelyről származik, egy nyugdíj miatti üresedés által került községünkbe 1978-ban, ahol végül le is telepedett. 1981-ben kötött házasságot, amelyből két lánya született.

Azt gondolom, nem csak a magam nevében beszélek, mikor azt mondom, hogy nagyon sokat köszönhetünk neki. A hosszú évek alatt kitartott mellettünk, még annak ellenére is, hogy orvosaink az utóbbi években elég gyakran váltották egymást. Sikeresen dolgozott együtt mindenkivel, és rengeteget segített a lakosságnak is. Rugalmassága, empátiája, kedvessége egyedülálló.

Kiemelkedő munkájáért 2010-ben már Közegészségügyi Díjban részesült, azonban ez nem elég kitüntetés egy ilyen odaadó, és segítőkész asszonyszámára.