Egészségterv Pályázat

Sportolnak és szépülnek

Hatvanmillióból három jutott a megye öt településének

Hatvan településcsoport, közel kétszáz falu pályázott az elmúlt évben az Egészséges Településekért Alapítványhoz, köztük Fejér megye öt önkormányzata. A kuratórium közös pályázatukat támogatásra érdemesnek minősítette, ketten további pénzt is kaptak.

Hatvanmillió forintot osztott szét az elmúlt évben a beadott pályázatok között az Egészséges Településekért Alapítvány kuratóriuma. A két évvel ezelőtt létrejött alapítványt civil szervezetek és a gazdasági élet szereplői támogatják azzal a céllal, hogy segítsék hazánkban az egészséges környezet kialakítását, az életminőség javulását. Az alapítványhoz településcsoportok pályázhatnak. Fejér megyéből Kincsesbánya, Isztimér, Iszkaszentgyörgy, Fehérvárcsurgó és Bakonykuti fogott össze, és nyújtotta be megvalósításra váró közös és egyéni terveit. Közös pályázatukon közel hárommillió forintot nyertek, de a kuratórium az egyéni pályázaton már csak Iszkaszentgyörgy és Isztimér elképzeléseit támogatta. A pályázati pénzből tavasszal pihenőparkok épülnek, illetve virágosítja, parkosítja főutcáit az öt település. A közösségi életet játékos vetélkedő, és Csurgón tóparti bográcsparti erősíti, szeptemberben pedig katonai hagyományőrző napot rendez Kincsesbánya, ahol az országos baranta bemutatóra legalább harminc csapat jelentkezését várják.

Az egyéni pályázatokon Isztimér összesen 400 ezer forintot nyert. A pénzből a volt iskola egyik tantermében alakítanak ki konditermet. A másik egyéni nyertes, az iszkaszentgyörgyi önkormányzat, 350 ezer forintból valósíthat megy egy korcsolyapályát, a BMX.esek számára használható terepet s egy Manó parkot a legkisebbek számára.

Forrás: FMH
Isztimér pályázati összesítő adatlapja
Isztimér község Egészségterv pályázata