Nyomtatás

IÖTE 2014

2014. I. negyedév

Az Isztiméri Önkéntes Tűzoltó és Védő Egyesület hírei:

 

Az egyesület minden hónap első péntekén 18 órakor tart gyűlést a tűzoltószertárnál, ahova minden érdeklődőt szeretettel várunk. Várjuk a jelentkezését azoknak, akik aktívan részt szeretnének venni a helyi önkéntes tűzoltó életben, és várjuk azokat is, akik fontosnak érzik, hogy jól működő polgárőrség vigyázzon a falu lakosságára, a polgárőr-rendőr  járőrszolgálat folyamatossá tétele érdekében szeretnénk bővíteni a létszámot.

 Fontos felhívnunk a lakosság figyelmét, hogy a csapadékmentes időjárásra való tekintettel, fokozottan figyeljenek oda tűzgyújtáskor, nagy az avartüzek veszélye.

  Szeretnénk megköszönni itt is, hogy adójuk 1 %-át többen az egyesületnek ajánlották fel az elmúlt évben, kérjük, hogy aki teheti, idén is kérjük így tegyen. Az önkormányzat a 2013 évben nem tudott támogatást adni Egyesületünknek, így fő bevételi forrásunk az 1 %-ból befolyó összeg.

 

 

Egyesületünknek 2014. évi főcélja, hogy a villanyt ismételten bevezesse a tűzoltószertárba. Októberben érkezik egy kisebb tűzoltó delegáció (kb. 10-12 fő) Krauchenwiesből,  kérjük azokat a családokat  akik, segíteni tudnak elszállásolni tűzoltó bajtársakat, azok jelentkezzenek. Szeretnénk megpályázni a kincsesbányai polgárőr autót (ők leadják- mi pedig átvennénk, egy karbantartott jó műszaki állapotú VW Golf III.) Ez nagy segítség lenne az egyesület számára.

A tűzoltó autó ismét bevetésre kész (köszönet Mohácsi Sándor helyi vállalkozónak). Gyermek tűzoltó rajt indítunk, az első foglalkozást megtartottuk, továbbra is várjuk a gyermekeket, fiatalokat ezekre a foglalkozásokra.

Nemes János az ÖTE Elnöke és megbízott parancsnoka