Nyomtatás

Te Szedd 2012

Te Szedd !- mozgalomhoz  csatlakoztunk!  2012

 

Kissé borongós hétvégi napon gyűlt össze maroknyi, de annál lelkesebb csapatunk. Az országosan meghirdetett akció 2012.06.02-án, szombat délelőtt került megrendezésre.

A legégetőbb területekre igyekeztünk koncentrálni. Visszatérő problémának bizonyul az emberi primitívség, mivel sokan nem értik meg, hogy a temetőben a bokor alja az nem szeméttároló. Sem a mécseseknek sem a koszorúknak nem ott van a helye. Sőt, még az elszáradó virágokat sem ildomos oda dobni. A Katolikus temető megtisztítása volt az elsődleges pont, majd a Református temetőnél serénykedtek a lelkes önkéntesek. Nagyon jó hangulatban telt a takarítás, ennek köszönhetően nagyon gyorsan tudtunk haladni. A sok csacsogás közben csak úgy szállt az idő és egyre csak nőtt az összegyűjtött és bezsákolt szeméthalom. A környező földutak mentén is felszámoltunk néhány „lerakodó” helyet, ami csak azért szomorú, mert évről-évre visszatermelődik a szemét. Végeredményben több mint 40 zsák gyűlt össze.

 Ezúton szeretnénk mindenkinek megköszönni, aki eljött és támogatta az akciót! Külön köszönjük a Nyugdíjas klub példaértékű részvételét. A fiatalabb generáció igen sokat tanulhatna tőlük kitartásban és szorgalomban!

A jövőre vonatkozóan, ha lehet, csak egyet kérnénk (mi notórius szemétszedők), hogy 2013-ban egészen más eredménnyel zárulhasson az akció: Mindenki a szemetesbe dobja a hulladékot! Legyen az csikk, elromlott hűtő, vagy bármi egyéb!          

Horváthné Kozma Edina

                       és Kozma Ferenc