Nyomtatás

Ádvent 2012

Az Adventi készülődésen…   A Kultúrházban megrendezett karácsonyi vásár ideje alatt az érdeklődők szakemberek segítségével készíthették el saját ádventi koszorújukat. Rendhagyó ádventi naptár címmel Breznai Ildikótól hallgathattuk előadást az advent idején szokásos, a névnapokhoz kötődő népszokásokról. A vásáron ötleteket láthattunk arról, hogy miből is lehet könnyedén asztaldíszt, dekorációt készíteni.

A Karácsonyi készülődésen...  Mézeskalácsot festhettek a résztvevők,   csengettyűket,   froebel csillagot, karácsonyi képeslapot, üdvözlőkártyát készíthettünk. Igazi karácsonyi készülődős hangulatban telt a szombat délután.

Az Adventi gyertyagyújtáson...  Az első három adventi gyertyát ünnepi műsor keretein belül a község adventi koszorúján gyújtottuk meg.   Advent első napjára a Baba –mama klub a hagyományokhoz híven  felállította a falu Betlehemét a Templom előtt, melyben helyet kapott az adventi koszorú is. Az elmúlt három vasárnap ünnepi műsor keretin belül gyújtottuk meg a gyertyákat               .
Luca napján... Luca napi népszokásokat ismerhettünk meg a Könyvtárban